In ons marketingbeleid schuwen we de uitdaging niet. De eigen race-activiteiten nemen in de marketingmix een aparte plaats in, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het genereren van publiciteit. Een activiteit, die zich ruimschoots uitbetaalt. De aandacht in de media voor de race-activiteiten bezorgt Van Kalmthout & Van Niel niet alleen verregaande naamsbekendheid, maar ook een versterking van het dynamische en sportieve imago.

Van 1998 tot 2001 behoorde het eigen raceteam, Van Kalmthout Racing, tot de topteams in de Formule Ford autosport. Na een fors aantal overwinningen, baanrecords en onderscheidingen heeft directeur/eigenaar van Van Kalmthout & Van Niel, Marijn van Kalmthout, in 2001 besloten het raceteam te verkopen. Vanaf het seizoen 2002 ging hij door als 'privateer coureur' en won in dat jaar, na een zeer spannend seizoen, zowel het Nederlands- als het Belenuxkampioenschap. In 2003 is hij vice-kampioen geworden voor zowel in het Nederlands- en Beneluxkampioenschap. Hierbij werd hij ondersteund door zijn vaste technici, Hans Kitsz en Jos Bakker.

Vanaf 2003 tot op heden maakt hij ieder raceweekend deel uit van het team "racing2win" van Cees van Dongen, samen met zijn teamgenoot Jan-Paul van Dongen.

Zie ook onze holding website van Van Kalmthout & Van Niel.